شرکت‌های دانش‌بنیان به پروژه‌های پیشران وزارت صمت ورود کنند

ضرورت تمرکز روی شرکت‌های دانش‌بنیان در سیاست‌های کشور/ شرکت‌های دانش‌بنیان به پروژه‌های پیشران وزارت صمت ورود کنند
وزیر صمت در رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان مطرح کرد؛
ضرورت تمرکز روی شرکت‌های دانش‌بنیان در سیاست‌های کشور/ شرکت‌های دانش‌بنیان به پروژه‌های پیشران وزارت صمت ورود کنند
وزیر صمت احیای واحدهای راکد را از اهداف اساسی این وزارتخانه برشمرد و گفت: تمرکز سیاست‌گذاری‌های کشور باید روی شرکت‌های دانش‌بنیان باشد که در این زمینه، هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در مسیر رونق تولید و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور ضرورت دارد.

به گزارش توسعه پویا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزرات صمت، «عباس علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت، در جریان برگزاری نخستین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان در محل مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، ضمن بیان مطلب فوق گفت: باید با کار علمی و مستمر ریسک‌های فعالیت‌های تولیدی را کاهش داده و به سمت توسعه برویم.

وی، به نقش شرکت‌های بزرگ در کاهش ریسک و پیشران بودن در اقتصاد اشاره کرد و یادآور شد: این شرکت‌ها مانند ایدرو، ایمیدرو، شهرک‌های صنعتی بیشترین نقش را در توسعه دارند و جایگاه‌ آنها در زمینه کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری و توسعه اقتصادی حائز است.

وزیر صمت اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بازاریابی، بهبود کیفیت، تحقیق و توسعه را مورد تاکید قرار داد و اضافه کرد: همایش رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان به دنبال ارائه و معرفی جایگاه پر اهمیت شرکت‌های دانش بنیان، نوآور، فن‌آور و استارت آپ در تحول اقتصادی در کشور است.

وی به آمار ارتقا و راندمان روبه رشد شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و ادامه داد: تمرکز سیاست‌گذاری‌های کشور باید روی شرکت‌های دانش‌بنیان باشد. در این زمینه، هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی در مسیر رونق تولید و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور ضرورت دارد. البته تمرکز کشور به گونه‌ای بوده که شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک مقیاس توسعه پیدا کرده‌اند.

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه امسال مقام معظم رهبری شعار سال را رشد تولید و مهار تورم اعلام و رئیس جمهور بر این موضوع تاکید دارد، خاطرنشان کرد: همه ما به عنوان وزارتخانه‌ها و مجموعه‌های تاثیرگذار در صنعت و معدن کشور، باید در این راستا اقدامات مناسبی انجام داد تا به اهداف ترسیمی دست یابیم.

وی با بیان اینکه نخستین چالش‌های تولید را احصا و راهبردارها و سیاست‌های پیشرانی را برای آن در نظر گرفتیم، افزود: با بررسی چالش‌های موجود در حوزه تولید، شاخص‌هایی را درنظر گرفتیم که کاهش ارزبری و عدم خام فروشی، اصلاح نظام قیمت گذاری دستوری، ایجاد ثبات در مدیریت کسب و کار، بازبینی سازوکارهای نظارتی و بازرسی، تعهد به محیط زیست و … از جمله این اقدامات است.

وزیر صمت، ارتباط گیری دانش‌بنیان‌ها با شرکت‌های بزرگ را ضروری دانست و افزود: راهبردها و حوزه‌های تمرکزی را مشخص کرده‌ایم. تامین مالی، تحول دیجیتال، تمرکز روی ابرشرکت‌ها، احیای واحدها، توجه به زیرساخت‌ها و…. برخی از این راهبردها هستند.

وی به برخی پروژه‌های پیشران اشاره کرد و ادامه داد: احیا و فعال‌سازی، توسعه پلتفرم شهرک‌های صنعتی، تامین آب صنایع، جایگزینی خودروهای برقی و… برخی از این پیشران‌ها هستند که در این زمینه فراخوان مشارکت برای شرکت‌های دانش‌بنیان و اندیشکده‌ها را ارائه کرده‌ایم.

علی آبادی در ادامه تصریح کرد: احیا و فعال‌سازی و تکمیل و افزایش ظرفیت در طرح‌های واجد شرایط صنعتی و معدنی (راکد و نیمه تمام) را دنبال می‌کنیم و توسعه پلتفرم شهرک‌های صنعتی از طریق ایجاد خوشه‌های بزرگ مقیاس، پارک‌های یکپارچه صنعتی و معدنی و شهرک‌های نوآوری و تخصصی با نگاه به ملاحظات آمایش صنعتی را در دستور کارمان قرار داده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه لازم و ضروری است شرکت‌های دانش‌بنیان برای اجرای این اهداف، در کنار شرکت‌های بزرگ قرار گرفته و مشکلات موجود را برطرف کنند، یادآور شد: احیای واحدهای راکد از اهداف اساسی وزارت صمت است. در حال حاضر حدود ۹ هزار مجموعه و واحد راکد در کشور وجود دارد که باید بازگشت آنها به عرصه تولید اقدامات لازم را انجام داد.

این خبر در حال تکمیل است…

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=66614

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار مرتبط