حذف دلالان در شبکه توزیع کالا 

حذف دلالان در شبکه توزیع کالا 
مدیرعامل شرکت ملی پست در تشریح رصد هوشمند مرسولات پتروشیمی مطرح کرد:
حذف دلالان در شبکه توزیع کالا 
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پست، در طرح رصد و توزیع هوشمند مواد پتروشیمی، اطلاعاتی از جمله آدرس مبدا و مقصد کالا و مشخصات رهگیری، در اختیار سامانه جامع تجارت الکترونیک قرار می‌گیرد که می‌تواند اطلاعات را برای رصد آنلاین در اختیار دستگاه‌های نظارتی خود قرار دهد. 

به گزارش توسعه پویا به نقل از روابط عمومی شرکت ملی پست؛ رمضانعلی سبحانی‌فر در گفتگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به جلسات متعدد با وزارت صمت ادامه داد: شبکه پست که یک شبکه سیستمی و مبتنی بر کد پستی یا سیستم جامع جی‌نف است و به واسطه آن نشانی مکانی را در اختیار قرار دارد، می‌تواند به بانک اطلاعاتی وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی یا سایر دستگاه‌ها کمک کند که این بانک اطلاعاتی برای تنظیم‌ بازار در اختیار این دستگاه‌ها قرار گیرد.
رئیس هیئت مدیره شرکت ملی پست به ثبت شناسه تجاری کالا در سامانه جامع تجارت الکترونیک وزارت صمت اشاره کرد و افزود: بحثی که از گذشته دور خصوصا در خصوص کالاهای اساسی و ضروری مطرح بوده، این است که کالا چه به صورت واردات و چه به‌صورت تولیدی داخل کشور؛ گاهی در نقطه‌ای از کشور یا در کل ایران کمیاب می‌شود. در این شرایط ستاد تنظیم بازار به دلیل فقدان اطلاعات کافی در بحث ارسال کالا از نقطه اولیه، چه محل تولید و چه واردات به نقاط مختلف کشور، یا در مرحله انتقال به انبارها یا عمده‌فروش‌ها و خرده‌فروش‌ها، با دشواری مواجه می‌گردد.
وی بیان کرد: نکته بعدی بحث رهسپاری است. گاهی یک کالا که جزو کالاهای ضروری است، از نقطه‌ای حرکت می‌کند و باید به نقطه‌ای در استان دیگر برسد، ولی به نقطه اشتباه ارسال می‌شود و این بازار را از نظم خارج می‌کند. این سیستم می‌تواند کمک کند که کالا از نقطه تولید یا واردات با دریافت شناسه ارسال کالا و مبتنی‌بر کدپستی موجود به آدرس مورد نظر  ارسال شود.
سبحانی فر افزود: با کد شناسه مشخص می‌شود کالای تولیدی در کجا، با چه تعداد و حجم، چه قیمتی، در چه تاریخی و به نام چه کسی ارسال شده و امکان ارائه رسید آن نیز فراهم است. همچنین امکان ارسال رسید به  عمده‌فروشی، فروشگاه‌ها، خرده‌فروشی ها و مقصد نهایی نیز وجود دارد و از آنجا رصد می‌شود که چه حجمی به خرده‌فروشی ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به رصد هوشمند توزیع گوشت مرغ توسط شرکت پست بیان کرد: در شرکت پست، به صورت پایلوت شبکه رصد هوشمند توزیع مرغ از خرداد ماه پیاده‌سازی شد و مشکلات آن مشخص شد. طی جلساتی با وزارت صمت در هفته‌های گذشته طرح رصد ارسال محصولات پتروشیمی وکالاهای دیگر مطرح شد که بتوانیم پتروشیمی و بخش کالاهای ضروری که جزو مواد اولیه تامین‌کننده تولیدات کارخانجات دیگر است و حساسیت بیشتری دارد را روی این شبکه پیاده‌سازی کنیم.
وی ادامه داد: در این شبکه شرکت ملی پست هیچ دخالتی در بحث لجستیک، ناوگان حمل و نقل، نیروی انسانی و جابه‌جایی ندارد و صرفا شبکه هوشمند رصد در اختیار دستگاه‌ها قرار می‌گیرد و با توجه به آدرس مبدا و مقاصدی که توسط وزارت صمت اخذ شده بر اساس مختصات جغرافیایی کدگذاری و بارکد تولید می‌شود و اطلاعات در اختیار سامانه جامع تجارت الکترونیک قرار می‌گیرد و این سامانه می‌تواند اطلاعات را برای رصد آنلاین در اختیار دستگاه‌های نظارتی خود قرار دهد.
بر اساس این گزارش شرکت ملی پست با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های الکترونیکی رهگیری و رهسپاری خود و بدون استفاده از تجهیزات حمل و نقل و یا نیروی انسانی، امکان رصد برخط کالا در شبکه توزیع را فراهم آورده است. از این رو مقرر شده طرح رصد و توزیع هوشمند کالا برای مواد پتروشیمی، به‌منظور افزایش دقت در نظارت و کاهش هزینه‌ها و تخلفات احتمالی، به‌صورت آزمایشی با همکاری پُست و وزارت صمت اجرا ‌شود.
بهره‌گیری از سامانه “رصد هوشمند توزیع کالا” که توسط شرکت ملی پست ارائه شده است، علاوه بر افزایش دقت در نظارت بر شبکه توزیع موجب کاهش هزینه‌های نظارت خواهد شد. مقرر شد این طرح به صورت آزمایشی عملیاتی و پس از مرتفع کردن مشکلات احتمالی، به‌صورت ملی در سراسر کشور اجرا شود. اجرای این طرح در کنار سایر برنامه‌ها و روش‌هایی نظارتی موجب تسهیل نظارت و کاهش تخلفات احتمالی در نظام توزیع می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *