به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا باور دارم

وزیر ارتباطات در دیدار با مدیران سازمان نصر:
 به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا باور دارم
وزیر ارتباطات در دیدار با مدیران سازمان نصر:
به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا باور دارم
رئیس و هیات مدیره و مدیران استانی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در جلسه‌ای با سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به طرح مسائل، مشکلات، راهکارها و پیشنهادات خود برای بهبود فضای کسب‌وکارها و ارتقای سهم اقتصاد دیجیتال در کشور پرداختند.

به گزارش توسعه پویا از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، سید ستار‌هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با رئیس سازمان، دبیر و اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران همچنین اعضای شورای مرکزی نصر کشور و نمایندگان نصر استان ها با بیان اینکه در دهه گذشته اتفاقات خوبی در حوزه دیجیتالِ فضای کسب و کار کشور افتاده است، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم، بر «سرعت گرفتن ضرب آهنگ تلاش‌ها» در این حوزه تاکید کرد.

‌هاشمی در این دیدار اعلام کرد: برای همکاری در رفع ناترازی‌های انرژی و افزایش بهره وری در فضای صنایع، معادن، نفت و سلامت با استفاده از «مدیریت هوشمند انرژی و فناوری اطلاعات» آمادگی داریم.

وی به فرصت‌ها و ظرفیت‌های گسترش فعالیت‌ها و همکاری‌ها در فضای بین الملل از جمله بازار کشورهای آسیای میانه اشاره کرد و خواستار طراحی «نقشه راه عملیاتی» برای حضور فعال و حداکثری در این کشورها شد.

افزایش تعامل با کشورهای آسیای میانه

وزیر ارتباطات به سفر اخیر خود به قزاقستان برای شرکت در اجلاس وزرای اسکاپ اشاره کرد و اظهار داشت که کشورهای آسیای میانه به همکاری و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، استارتاپ‌ها، توسعه سامانه‌ها، سرویس‌ها و اقتصاد فضایی علاقه مند هستند.

هاشمی خاطرنشان کرد: برای افزایش بهره وری و عایدی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضروری است از ظرفیت کشورهای منطقه استفاده و بازارهای جدید با کارکردهای متعدد ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر تمرکز بر استفاده حداکثری از ظرفیت کشورها و قدرت‌های اقتصادی نوظهور نظیر «بریکس»، تعامل با کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی ( اکو) و «اسکاپ» به عنوان یکی از پنج کمیسیون منطقه ای سازمان ملل متحد را افزایش خواهیم داد.

باور به حضور بخش خصوصی در حوزه فاوا

وی با بیان اینکه «به حضور بخش خصوصی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باور دارم»، تصریح کرد: در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به بخش خصوصی اعتماد شد و امروز شاهد مشارکت شش یا هفت شرکت دانش بنیان در فعالیت‌های سازمان ثبت هستیم.

اعلام دغدغه های صنف فاوا و آمادگی لازم برای پیشبرد اهداف برنامه هفتم توسعه

پیش از سخنان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، علی حکیم‌جوادی، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در سخنانی بر آمادگی این سازمان در همکاری گسترده با وزارت ارتباطات برای پیشبرد اهداف برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.

وی تصریح کرد: همانگونه که مستحضرید در برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مقرر شده است تا دولت در مباحث توسعه‌ای اقتصاد دیجیتال از نظرات مشاوره‌ای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و اعضای آن استفاده مطلوب را به عمل آورد. بدیهی است مطابق رویکرد و برنامه اعلامی، اعتماد به بخش خصوصی به ویژه در فرایند تنظیم و تدوین قوانین و مقررات مرتبط با تحولات این عرصه، اقدامی کلیدی برای تضمین کمی و کیفی پیشرفت‌های فاوا خواهد بود و آثار مثبت و قطعی آن همه ذینفعان این عرصه و منافع ملی را شامل می‌شود.

در همین راستا سازمان نظام صنفی آماده است تا با حمایت بیشتر وزارت ارتباطات نقش پررنگ‌تری در فرآیند تصمیم‌سازی‌ها و سیاست‌گذاری‌های کلان ایفا کند.

وی گفت: در حال حاضر سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به عنوان بزرگ ترین تشکل مردم نهاد حوزه فاوا در حفاظت از منافع بخش خصوصی، به عنوان بازوی مشورتی دولت و حاکمیت در سطوح کلان و سیاست‌گذار حوزه فاوا، نقش و جایگاه تعیین کننده‌ای دارد. سازمان با بیش از ۲۰ هزار عضو متخصص شامل شرکت ها، کارشناسان و مشاوران همچنین بخش های مهم از جمله ۳۵ کمیسیون تخصصی و موضوعی در شاخه های مختلف به گستره صنعت فاوا، پتانسیل بالایی برای کمک به حاکمیت در تصمیم‌سازی‌های این عرصه دارد.

حکیم جوادی تاکید کرد: با حضور جنابعالی به عنوان وزیر ارتباطات با توجه به تجارب و تسلط بر امور مختلف فاوا، بدون تردید حمایت و پشتیبانی شما و معاونان موجب می شود تا بتوانیم در حمایت از صنف فاوا کمک موثری برای تحقق اقتصاد دیجیتال در برنامه هفتم توسعه انجام دهیم تا شاهد رشد بازار فاوا و رشد GDP کشور تا ۱۰ درصد باشیم.

رئیس سازمان نصر همچنین در خصوص اهمیت موضوع آموزش و تربیت نیروی انسانی ماهر و نقش موثر سازمان نصر در همراهی با وزارت ارتباطات برای این مهم، به تفاهم‌نامه همکاری که به تازگی توسط سازمان نظام صنفی رایانه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف آموزش و تأمین ۲۵۰ هزار نیروی انسانی ماهر و متخصص در حوزه اقتصاد دیجیتال امضا شده است اشاره و آمادگی کامل سازمان را برای همراهی در این حوزه به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد.

وی به چالش های متعدد و عمده فعالان صنفی اشاره کرد و از اعضای هیات مدیره و روسای کمیسیون های نصر دعوت کرد در سخنانی، آن ها را بیان کنند.

 زمان کوتاه به نتیجه مناسب دست یابیم؛ از مهمترین ها موضوع فیلترینگ است که آسیب جدی به کسب و کارها وارد کرده و اگر نتوانیم آن را مرتفع کنیم دستاوردهای دیگر را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

موضوع دیگر اهمیت ادامه فعالیت های موثر کارگروه اقتصاد دیجیتال است درخواست داریم این موضوع با جدیت بیشتر دنبال شود سازمان هم تلاش دارد در مسیر تحول در کنار دستگاه‌های اجرایی نقش مشورتی و تخصصی داشته باشد.

وی همچنین حمایت وزارت ارتباطات برای به‌روزرسانی قانون نظام صنفی منطبق با تحول دیجیتال کشور را مهم دانست.

حسین ریاضی عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون تولید نصر تهران در سخنانی گفت: شعار سال منطبق بر مفهوم مشارکت مردم در سرمایه‌گذاری برای جهش تولید متفاوت از تعریفی است که وزارت صمت در این دوران تحول از تولید دارد و آن اینکه تولید را صرفا سخت افزار و نرم افزار می داند در حالیکه امروز شرکت‌هایی که در حوزه شبکه‌های اجتماعی، استارت‌آپ‌هایی که در حوزه‌های سرویس و اپراتورهایی که در بخش های زیرساختی فعالیت می‌کنند و سرویس‌هایی دارند که به مردم ارائه می‌دهند بزرگترین بخش از تولید و در واقع پیشران تولید سخت افزار و نرم‌افزار هستند.

درخواست مشخص ما اصلاح این تعریف و به دنبال آن فرآیندهای مواجهه با تولید از سوی وزارت آی سی تی است.

در حوزه دسترسی به باند فرکانسی زیر ۹۰۰ که در اختیار صدا و سیماست و اهمیت کاربردی بسیار زیادی دارد ما در سازمان نصر می‌توانیم هر نوع گزارشی برای بررسی بازار این حوزه تهیه کنیم و در اختیار وزارت ارتباطات بگذاریم.

وی همچنین در بخش صدور پروانه‌ها و عدم شفافیت در تفاوت شرح وظایف شرکت های دارای پروانه فعالیت گفت: حیطه فعالیت‌های آن‌ها هم‌‌پوشانی‌هایی دارد که نیازمند تنظیم‌گری است.

مهدی خدادادی عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال نصر تهران در سخنانی گفت: با توجه به جدید و حاکمیتی بودن حوزه سلامت دیجیتال این حوزه با مشکلات فراوانی مواجه است.

وی افزود: در بخش آیین‌نامه‌ای در زمینه نظام رگولاتوری و ابلاغ و اجرای بموقع و یا عدم تصویب برخی آیین نامه ‌ها در بخش کسب و کار با چالش جدی مواجه هستیم با توجه به اینکه حوزه سلامت در همه دنیا حاکمیتی است موضوع فعالیت ما بسیار به حوزه رگولاتوری گره خورده است و پیشنهاد داریم این موضوع در جلسات کارگروه اقتصاد دیجیتال با سرعت بیشتری پیش برود.

حمید فروزنده نایب رئیس هیات مدیره سازمان نصر تهران در سخنانی گفت: با چالش های متعددی از قبیل، بالا بودن زمان و ریسک سرمایه‌گذاری همچنین تعرفه و قیمت گذاری در حوزه خدمات اینترنتی، ترابردپذیری خطوط بین اپراتورها و ظرفیت‌های زیرساختی مواجه هستیم که متناسب با شرایط امروز کسب و کارها و مردم نیست.

وی افزود: چالش های تامین تجهیزات و نیروی انسانی همچنین چالش تنظیم‌گری بین اپراتورها و کسب و کارها از مهمترین دغدغه ها و خواسته های صنف است که نیازمند حمایت جدی وزارت ارتباطات است.

در ادامه محمدرضا کاظمی عضو هیات مدیره نصر تهران در سخنانی گفت: با مشکلات متعددی در حوزه تخصیص ارز و منابع انسانی در شرکت‌ها رو به رو هستیم و بیش از ۵ ماه است که به شرکت ها ارز تخصیص نیافته و این موضوع تعدیل نیرو را موجب شده است. پیشنهاد مشخصم این است که اختیار تخصیص ارز از وزارت صمت به وزارت آی‌سی‌تی داده شود.

سید مجید اورعی رئیس کمیسیون نرم افزارهای پیشرفته سازمانی در سخنانی گفت: باوجود اهمیت جایگاه صنعت نرم افزار در سطح جهان اما در حال حاضر این صنعت در کشور ما در حال نابودی است.

وی به تعاملات مناسب در سال‌های اخیر با وزارت آی سی تی و کسب نتایج خوب اشاره کرد و گفت: با این حال نیازمند تحولات لازم و تغییر دیدگاه نسبت به این صنعت، اصلاح آن و توجه مناسب به آن هستیم، به طور مثال باید قیمت گذاری واقعی در این حوزه محقق شود.

صائبه سلوکی عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون منابع انسانی نصر تهران در سخنانی گفت: پیشنهاد داریم کارگروه ویژه و تخصصی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در وزارت آی سی تی ایجاد شود که رویکرد آن همراه کردن همه ذینفعان حوزه منابع انسانی باشد.

در بخش هایی از جلسه، اعضای شورای مرکزی و نمایندگان نصر استان ها نیز در سخنانی خطاب به وزیر ارتباطات با بیان دغدغه ها و چالش های موجود در مسیر کسب و کار فعالان صنفی در استان ها، خواستار توجه ویژه به فاوای استان ها بخصوص مناطق کم برخوردار و جوانان مستعد و خلاق از طریق اعتباربخشی بیشتر، رفع موانع حاکمیتی همچنین تسهیل فرآیندهای کسب و کار شرکت های کوچک شدند.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=88321

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار مرتبط