زنجیره ارزش گیاهان‌دارویی استان کهگیلویه‌وبویراحمد به بیش از ۵۰۰ هکتار رسید

زنجیره ارزش گیاهان‌دارویی استان کهگیلویه‌وبویراحمد به بیش از 500 هکتار رسید
زنجیره ارزش گیاهان‌دارویی استان کهگیلویه‌وبویراحمد به بیش از ۵۰۰ هکتار رسید
همزمان با پویش حال خوب بنیاد علوی و با حمایت از فعالیت ۵۰ کشاورز پیشرو در حوزه تولید گیاهان دارویی در ۵ شهرستان استان کهگیلویه‌و بویراحمد در قالب پروژه توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی، سطح زیر کشت زمین‌های تحت پوشش به بیش از ۵۰۰ هکتار رسید.

به گزارش توسعه پویا از روابط عمومی و رسانه بنیاد علوی؛ حمایت‌های صورت گرفته توسط موسسه توانمندی اقتصادی علوی در طول این سه ماه از کشاورزان؛ در قالب ۳۰ هکتار از اراضی قابل کشت منجر به ایجاد و پایدارسازی بیش از ۶۰ شغل مستقیم شده است.

مسعود پناهی مدیرعامل موسسه توانمندی اقتصادی علوی در بازدید میدانی از این پروژه استانی گفت: افزایش سطح زیر کشت و اشتغالزایی مستقیم صورت گرفته در نتیجه حمایت‌های بنیاد علوی بوده که در نایت منجر به توانمندسازی کشاورزان و تکمیل زنجیره ارزش این رسته شده است.

براساس این گزارش، اختصاص افزون بر ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه با هدف تامین نقدینگی بابت خرید نهاده‌های کشاورزی، نوین‌سازی سیستم آبیاری، اصلاح و آماده سازی اراضی و سایر هزینه‌های جاری در طول دوره تولید و همچنین تامین بیش از ۱۰ تن پیازچه زعفران، موسیر و بیش از ۳۰ هزار نهال گل محمدی؛ از جمله اقدامات صورت گرفته در سه ماه اخیر است.

انتظار می‌رود با برگزاری دوره‌های اعتمادساز و کارگاه‌های آموزشی در زمینه ارائه دستورالعمل‌های فنی کاشت، داشت و برداشت توسط کارشناسان این پروژه در طی دوره تولید و کاشت گیاهان دارویی و همچنین بازدیدهای دسته جمعی به عمل آمده از نمونه‌های الگو و کشاورزان پیشرو؛ درآمد کشاورزان را حداقل به میزان ۵۰ درصد نسبت به کشت سایر محصولات زراعی رایج در مناطق هدف این پروژه افزایش یابد.

کشت‌های الگویی متناسب با اقلیم مناطق هدف و در قالب گونه‌هایی شامل نعنا فلفلی، آویشن، بادرنجبویه، چای ترش، رزماری، به لیمو، گل رنگ، موسیر، زعفران، کاسنی، مریم گلی و گل محمدی است.

یادآور می‌شود استان کهگیلویه‌وبویراحمد با داشتن تنوع اقلیمی همزمان سردسیری و گرمسیری بهترین زیستگاه برای پرورش و توسعه گیاهان دارویی بوده و این استان با داشتن بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۲۵ گونه دارویی از این منظر پیشرو و مستعد می‌باشد.

پیش از این، در طی دو سال گذشته با حمایت بنیاد علوی در قالب پروژه توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی و افزایش سطح زیرکشت، بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به این طرح اختصاص یافته و حدود ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی و دیم شهرستان‌های لنده، کهگیلویه، گچساران، بهمئی و چرام استان کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت بیش از ۱۵ گونه گیاه دارویی قرار گرفته است.

از دستاوردهای مستقیم این حمایت ها می‌توان به تکمیل زنجیره ارزش این رسته مزیت‌دار در استان، ایجاد و پایدارسازی بیش از ۱۱۰۰ اشتغال به صورت مستقیم و افزایش بین ۵۰ تا ۴۰۰ درصدی درآمد کشاورزان اشاره کرد.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=86310

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار مرتبط