تمرکز وزارت صمت بر ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری سیستان و بلوچستان

تمرکز وزارت صمت بر ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری سیستان و بلوچستان
در نشست وزیر صمت با مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان مطرح شد؛
تمرکز وزارت صمت بر ظرفیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری سیستان و بلوچستان
وزیر صمت با بیان اینکه توسعه استان‌ها باید هوشمندانه و مبتنی بر ظرفیت‌های آن استان باشد تا ماندگار شود از تمرکز وزارت صمت بر ظرفیت های صنعتی، معدنی و تجاری این استان خبر داد.

به گزارش توسعه پویا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، در راستای پیگیری منویات و دستورات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت تلاش بیش از پیش مسئولان در مسیر پیشرفت استان سیستان و بلوچستان که در دیدار هفته گذشته با مردم این استان مطرح شد، عصر روز دوشنبه با حضور «عباس علی‌آبادی» وزیر صمت، «محمد کرمی» استاندار و «داود شهرکی» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری، «ملک فاضلی»، «حسینعلی شهریاری»، «فداحسین مالکی»، «حبیب‌الله دهمرده»، «محمد سرگزی» و «اسماعیل حسین‌زهی» از اعضای مجمع نمایندگان استان سیستان و بلوچستان، نشست هم اندیشی و عملیاتی با محوریت رفع موانع و تسهیل امور مهمترین طرح ها و پروژه های صنعتی، معدنی و تجاری استان برگزار شد.

وزیر صمت در این نشست با تاکید بر با اشاره به دغدغه های رهبری معظم انقلاب در خصوص ضرورت تلاش و کوشش بیش از پیش مسئولان در مسیر رونق و پیشرفت سیستان و بلوچستان، گفت: برای بررسی هر چه بهتر وضعیت طرح‌های عمرانی استان، به‌زودی راهی شهر زابل می‌شویم و ضمن ادامه برگزاری نشست‌های تخصصی، از ‌پروژه‌هایی همچون پروژه انتقال آب دریای عمان به شرق کشور بازدید خواهم کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های جدی وزارت صمت در دوره جدید تمرکز روی موضوعات و نظام مسائل استان سیستان و بلوچستان است، افزود: اجرای چند اَبَر پروژه در برنامه‌های‌ وزارت صمت قرار دارد که یکی از مهمترین آنها طرح ملی نمک‌زدایی و انتقال آب دریای عمان به این استان و سایر استان‌های شرقی کشور است که بدون شک نمادی از توسعه ملی را در این منطقه رقم خواهد زد و قطعا طرح‌هایی که مصلحت ملی‌ در آن باشد را با تلاش بیشتری پیگیری خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: از مجموع مصوبات سفر استانی مقام معظم رهبری به استان سیستان و بلوچستان ۶ مورد باید توسط وزارت صمت دنبال شود که شامل توجه ویژه و نگاه جدید ظرفیت‌های تجاری استان به‌‌عنوان دروازه تجارت کشور به کریدورهای شرقی و تاریخی جهان، ایجاد منطقه آزاد تجاری در زابل، احداث بازارچه‌های مرزی، توجه جدی به ظرفیت‌های معدنی استان، حمایت از صنایع دستی استان سیستان و بلوچستان و ایجاد صنایع کوچک و زودبازده در منطقه و احداث کارخانه سیمان است و برای اجرایی شدن آنها برنامه‌ریزی منسجمی انجام خواهیم داد.

تدوین نقشه جامع‌ برای توسعه تجارت سیستان و بلوچستان

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اینکه باید مشکلات راه‌اندازی و فعالیت بازارچه‌های مرزی در استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان‌جنوبی و خراسان‌رضوی برطرف شود، تصریح کرد: باید یک نقشه جامع‌ برای توسعه تجارت این استان و دیگر استان های شرقی با کشورهای پاکستان و افغانستان تدوین شود.

اتفاقی بزرگ که برای نخستین بار در دنیا اجرایی می‌شود

وی در ادامه در خصوص ابرپروژه انتقال آب از دریای عمان به استان‌های شرقی کشور، تاکید کرد: برای نخستین بار در دنیا، چنین پروژه‌ای در مسیری حدود ۱۸۰۰ کیلومتر با کشیده شدن خط لوله با قطر بالای ۲ متر برای انتقال آب به استان‌های کم‌آب، اجرایی می‌شود که این ابر پروژه عظیم قرار است در مدت زمان دو سال اجرا شود.

وزیر صمت از افزایش بودجه عملیاتی و همچنین افزایش تعداد پیمان‌کاران فعال در این مجموعه به ۹ پیمانکار و برنامه ریزی برای افزایش ساخت لوله‌‎های مورد نیاز این ابرپروژه خبر داد و رفع مشکلات دیگر آن را با درنظر گرفتن تدابیر خاص و بهره مندی از ظرفیت های فنی و دانش بنیانی کشور خواستار شد.

توسعه استان‌ها باید هوشمندانه باشد

وی با بیان اینکه توسعه استان‌ها باید هوشمندانه، عقلی و علمی و مبتنی بر ظرفیت‌های آن استان باشد تا ماندگار شود، یادآور شد: باید در استان سیستان و بلوچستان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد؛ برای نمونه یکی از فرصت‌های خوب این استان باد مناسب آن است که بر این اساس می‌توان یک کارخانه تولید و یا مونتاژ توربین بادی با ارتفاع بالای ۱۰۰ متر در آن احداث و راه‌اندازی کرد.

علی‌آبادی توسعه معادن استان و مجموعه‌های لوله‌سازی را از فرصت‌های مناسب دیگر در این استان برشمرد و گفت: به‌طور کلی، استان سیستان و بلوچستان را می‌توان استانی با ظرفیتهای صنعتی برشمرد و احداث شهرک‌های صنعتی متناسب با پتانسیل‌های منطقه جزو سیاست‌های وزارت صمت است که باید مجموعه‌هایی مانند ایدرو، ایمیدرو و … در بحث‌هایی همچون زنجیره‌های پائین‌دست و … در این منطقه برنامه‌ریزی کنند.

ارائه گزارش ماهانه از آخرین وضعیت تکمیل پروژه‌ها

وزیر صمت در این جلسه به‌طور عملیاتی وارد دستور کار بررسی مهمترین پروژه‌های صنعتی و معدنی استان شد. بر این اساس دستورات لازم برای رفع مشکلات احداث کارخانه لاستیک‌سازی هامون و راه‌اندازی فاز نخست آن تا ۱۸ ماه آینده صادر و وزیر صمت خواستار ارائه گزارش ماهانه از آخرین وضعیت اقدامات صورت گرفته در این کارخانه طبق برنامه‌ زمان‌بندی مشخص شده و طرح‌ها و پروژه‌های دیگر این استان شد.

وی همچنین در جریان آخرین تحولات و اقدامات صورت گرفته در خصوص راه‌اندازی و احیای کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر و معدن جانجا قرار گرفت و دستورات لازم را در مسیر پیشرفت و تکمیل این پروژه های مهم صادر کرد.

گفتنی است، در این نشست که «رضا محتشمی‌پور» معاون معادن و فراوری مواد، «محمدرضا موثقی‌نیا» معاون وزیر و رئیس هیأت عامل ایمیدرو، «علیرضا شهیدی» معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، «بابک احمدی» معاون وزیر و رئیس هیأت عامل ایدرو، «فرشاد مقیمی» سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، «مهدی زین‌الدینی» سرپرست معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت صمت، «ایرج حسن‌پور» مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان و تعدادی از مدیران ارشد وزارت صمت و «اردشیر سعدمحمدی» مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات، «امیرعلی طاهرزاده» مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی چادرملو، «محمدحسن اسدی» مدیرعامل شرکت تأمین و انتقال آب خلیح فارس و «حسین ابراهیمی‌نسب» مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع مس جانجا و دیگر مدیران شرکت‌های فعال توسعه‌ای در استان هم حضور داشتند و در خصوص مشکلات موجود در استان سیستان و بلوچستان و اقدامات و برنامه‌های آینده برای برطرف کردن آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=66569

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *