پایگاه خبری تحلیلی توسعه پویا، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: با بهره برداری از طرح آلومینیوم جنوب، ظرفیت تولید آلومینیوم کشور به ۷۸۵ هزار تن می رسد؛ تولید شمش آلومینیوم در سال گذشته ۲۷۶ هزار تن بوده که با رشد تولید در سال جاری و بهره برداری از سالکو به عددی بیش از ۴۵۰ هزار تن خواهیم رسید و شاهد افزایش ۶۳ درصدی در تولید این محصول نسبت به سال ۹۸ خواهیم بود.
بهره گیری از مدرن ترین و بهینه ترین تکنولوژی تولید در کشور
رحمانی تصریح کرد: فناوری مورد استفاده در سالکو، مدرن ترین و بهینه ترین تکنولوژی تولید در کشور به شمار می آید و این واحد قابلیت تولید شمش آلومینیوم، بیلت و اسلب را دارد که امکان تامین برای واحدهای مصرف کننده داخلی و تنوع صادرات را فراهم آورده است.
برنامه ریزی برای تامین مواد اولیه تولید شمش آلومینیوم
رحمانی افزود: صنعت آلومینیوم جزو معدود صنایع فلزی است که در تامین مواد اولیه نیازمند برنامه ریزی مناسبی در این خصوص است؛ چند اقدام اساسی در این زمینه در دستور کار می باشد که از جمله آنها می توان به اجرای طرح نفلین سینیت سراب با هدف تولید پودر آلومینا از نفلین سینیت و تعریف طرح توسعه آلومینا در جاجرم اشاره کرد.
امضای تفاهم نامه با وزارت نفت برای تولید کک سوزنی و اسفنجی
رحمانی ادامه داد: با هدف تکمیل زنجیره ارزش آلومینیوم و عدم وابستگی کشور به کک سوزنی و کک اسفنجی، تفاهم نامه ای با وزارت نفت مبادله شده که آن وزارتخانه از طریق سرمایه گذاری در پالایشگاههای کشور اقدام به تولید کک سوزنی و کک اسفنجی نماید.
اجرای دو طرح نفلین سینیت سراب و آلومینای آرال در سال جهش تولید
وزیر صمت در خصوص برنامه های مدنظر برای سال جهش تولید در صنعت آلومینیوم کشور، گفت: ۲ طرح اصلی نفلین سینیت سراب و آلومینای آرال در سال جاری آغاز خواهند شد که مرتبط با تکمیل زنجیره تامین آلومینیوم می باشند و تولید شمش آلومینیوم کشور و آلومینا رشد تولید خواهند داشت.