گزارشی از افتتاحیه دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی در مرکز فابا

گزارشی از افتتاحیه دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی در مرکز فابا
گزارشی از افتتاحیه دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی در مرکز فابا
مراسم افتتاحیه دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی با حضور جمعی از متخصصان، مدیران، اساتید و دانش پژوهان این دوره، عصر روز دوشنبه (۳۰ مهرماه) در سالن اجتماعات مرکز فابا برگزار شد.

به گزارش توسعه پویا، در مراسم آغاز دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی که با همکاری دانشگاه علوم تحقیقات، مرکز فابا، مرکز فابا، مرکز رشد فناوری هوشمند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران برگزار می شود، چند تن از سخنرانان و اساتید فرآیند برگزاری، دروس و محتوای این دوره را تشریح کردند.

چه زیباست میزبانان بخشی از تاریخ هوش مصنوعی باشیم

محمد مراد بیات، مدیر عامل مرکز فابا در مراسم افتتاحیه ضمن خوش آمدگویی به حاضران، گفت: مهمترین کار در حوزه فناوری، آموزش و نهادینه کردن دانش است و این همانند میزبانی بخشی از تاریخ هوش مصنوعی در این سرزمین است.

وی با بیان اینکه ما ایرانی‌ها نسبت به پدیده‌های نوظهور خوش استقبال و در عین حال متأسفانه بد بدرقه‌ایم. برای اینکه از این مزیت مثبت فرهنگی بهره ببریم و برآن عیب فرهنگی غلبه کنیم راهش چیست؟ به نظر می‌رسد آموزش ونهادینه کردن مفاهیم و ابعاد فناوری های نوین بهترین شیوه است. عدم تحقق فرآیند نهادینه سازی و آموزش باعث شده هم چرخ توسعه کند شود و هم اینکه بد بدرقگی پدیده ها صورت بگیرد و از مزایای پرشمار آن کمتر بهره ببریم. از سویی دیگر آنانی که در کار آموزش و نهادینه کردن فناوری‌های نوظهور هستند میزبانان تاریخ اند و ماندگار و کسانی که صرفا به لایه های بیزینسی آن می پردازند گرچه‌ لازم است، اما میهمانان تاریخ اند.

مدیر عامل مرکز فابا تاکید کرد: صد البته میزبانی هم کار سختی است. چون زمانی که میزبان باشی مسئولیت خطیری برعهده داری، از سویی دیگر استرس داری برای رفع کمبودها و هرکاری هم انجام بدهی بدلیل ذائقه‌ها مختلف و ابعاد موضوع، باز هم بدون نقص نیست. ضمن اینکه بندرت سفره ای را سراغ داریم که برخی مهمانان بدلیل ذائقه های مختلف، ایرادی بر میزبان وارد نکنند.

وی گفت: خوشبختانه بدلیل سطح بالای دانش، تخصص و موقعیت کسب‌ و کاری دانش پژوهان این دوره، بهترین شیوه مدیریت مباحث تخصصی کلاس‌ها، بهره گیری از دیالوگ میان اساتید و دانش پژوهان است و بی تردید همه از هم می توانیم بیاموزیم، گرچه رسالت اساتید برای تبیین دانش و فناوری مطابق استانداردهای روز یک ضرورت حتمی است.

بیات تصریح کرد: اگر معتقدیم هوش مصنوعی ترند روز است، که هست. اگر معتقدیم ارزش آفرینی اقتصاد دیجیتالی به هوش مصنوعی گره خورده است، که خورده است. اگر معتقدیم به اینکه آینده صنعت و زندگی و کسب وکارها منوط به میزان استفاده از هوش مصنوعی است، چاره‌ای نداریم در هیچ مقطعی از سن و مراتب کسب‌ و کاری از آموختن و آموزش غفلت کنیم.

هوش مصنوعی انرژی زیادی را آزاد می‌کند

سید ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورای‌عالی فضای مجازی در این مراسم ضمن تشکر از مرکز فابا که برای برگزاری این دوره همت کرده است، با اشاره به اینکه با وقوع هوش مصنوعی آینده توسط مردم ساخته می شود، گفت: ماشاهد یک تحول در هوش مصنوعی هستیم و هوش مصنوعی انرژی بزرگی را آزاد می کند و این انرژی به توسعه قابلیت های زیادی منجر می شود.

وی افزود: با آغاز قرن بیست و یکم شرکت‌های بسیار بزرگی در حوزه های اقتصادی مستقل از دولت‌ها شکل گرفت که نشان داد، شکل جدیدی از قدرت نرم در حال شکل گیری است و آن شرکت‌هایی هستند که سینه به سینه دولت‌ها می‌زنند.

دبیر پیشین شورای‌عالی فضای مجازی تاکید کرد: امروزه ما شاهد یک تحول در هوش مصنوعی هستیم. هوش مصنوعی انرژی زیادی را آزاد می‌کند و این توسعه قابلیت‌های زیادی را بروز و ظهور می‌کند. در جهان آینده پیش رو پیش بینی می‌شود، آینده مبهمی خواهیم داشت و این آینده توسط مردم ساخته می‌شود. بازیگران اقتصادی فقط سرمایه داران نیستند بلکه معتقدم بازیگران اقتصادی مردم و جامعه خواهند بود.

هوش مصنوعی امروزه همان نقش برق را در قرن بیستم ایفا می کند

اسماعیل ثنایی، نایب رئیس هیأت مدیرها انجمن شرکت های فناوری هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران نیز در این مراسم، گفت:‌ هوش مصنوعی امروزه همان نقش برق را در قرن بیستم ایفا می کند و استفاده از آن امروزه اجتناب ناپذیر است. این دوره آموزشی یک دوره تعاملی بین استاد و دانش پژوهان است و مسیر پیش رو براساس فیدبک دانش پژوهان تنظیم خواهد شد و دانش‌پژوهان در طی برگزاری دوره نظراتشان را درباره نحوه آموزش و مباحث با توجه به نیاز روز مطرح می‌کنند.

ثنایی استاد دانشگاه صنعتی شریف همچنین گفت: این دوره آموزشی برای رفاه حال شرکت کنندگان بصورت حضوری و آنلاین خواهد بود. هرچند شرکت در این کلاس ها بصورت حضوری اولویت اصلی ما است. این دوره قرار نیست که آموزش ها بصورت تئوری و ریاضی باشد بلکه بیشتر بحث کلان و یا همراهی و گفتگو اساتید و دانش پژوهان خواهد بود.

هوش مصنوعی بانکداری و نظام حکمرانی را متحول کرده است

بهروز مینایی، دبیر ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در مراسم، گفت: از ابتدا ۲۰۲۳ تحول عظیمی در هوش مصنوعی شکل گرفته است. آینده کسب وکارها، روابط اجتماعی و سیاسی و اداره کشور و همچنین بانکداری و نظام حکمرانی را هوش مصنوعی متحول کرده است.

وی تاکید کرد: اگر در این موجی که راه افتاده است همراه نشویم قدرمسلم از تحول و توسعه عقب خواهیم افتاد.

امیدوارم از فرصت بدست آمده ظرفیت سازی داشته باشیم

محمد آذرپناه، مدیر کل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران نیز در مراسم، گفت: در کتاب موج سوم الوین تافلر، موج های توسعه ای را به قطار تشبیه کرده بود که هرکی سوار بشود رفته است و هر که مانده باشد به قطار توسعه‌ای نخواهد رسید. قطار قرار نیست منتظر کسی باشد و با همان سرعت حرکت می کند و نمی توان به توسعه و پیشرفت رسید. امیدوارم بتوانیم از این فرصت بدست آمده ظرفیت سازی داشته باشیم و مباحث را نهادینه کنیم.

دوره دکتری مهارتی (DBA) هوش مصنوعی در ۳۲۰ ساعت و در قالب ۲۶ واحد درسی با دو گرایش: ۱. مالی و بانکی و ۲. آی سی تی برگزار می شود و در پایان دوره، مدرک تحصیلی دوره DBA با امضاء دانشــگاه علوم تحقیقات، مرکز فابا و مرکز رشــد فناوری هوشمند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شرکت کنندگان اهدا خواهد شد.

گفتنی است، پیش از این مرکز فابا با همکاری دانشگاه تربیت مدرس دوره DBA بانکداری دیجیتال را برگزار کرده و با توجه به اهمیت هوش مصنوعی در اکوسیستم صنایع مالی، بانکی، پرداخت و فناوری مبادرت به برگزاری این دوره کرده است.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=91264

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار مرتبط