عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم به سمت تعدیل قیمت مسکن و کاهش قیمتها حرکت کنیم باید مسیر تولید را تسهیل و به سمت صنعتی سازی حرکت کنیم گفت: صنعتی سازی و تولید مسکن ارزان با کیفیت می تواند در تعادل بازار مسکن و کاهش قیمت موثر و مفید باشد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه پویا و به نقل از رسانه بانک مسکن- هیبنا، شرایط ساخت و ساز در کشور همواره با مشکلاتی مواجه بوده و قطعا تسهیل شرایط تولید می تواند بخش مسکن را بیش از پیش به سمت تعادل میان عرضه و تقاضا سوق دهد.
رفتن به سمت صنعتی سازی و فاصله گرفتن از سنتی سازی یکی از روش های موفق در تمام دنیا برای تولید مسکن با کیفیت و متعادل تر شدن عرضه و تقاضا است. حمایت بانک ها به خصوص بانک مسکن در سال جاری برای تولید مسکن با فناوری نوین نشان می دهد که گام مثبتی برای رفتن به سمت تولید مسکن برداشته شده است. بانک مسکن با توجه به شعار امسال مبنی بر جهش تولید، تسهیلات ساخت مسکن را افزایش داد و انبوهسازان حرفهای که از فناوریهای نوین استفاده میکنند در شهر تهران ۲۵۰ میلیون تومان و در شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۲۲۰ میلیون تومان وام دریافت میکنند.
*افزایش تسهیلات ساخت مسکن در سال جاری کمک حال بخش مسکن و افزایش عرضه
احمد دنیا مالی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گویی با اشاره به اینکه توجه به افزایش تسهیلات ساخت مسکن در سال جاری به خصوص رفتن به سمت فناوریهای نوین می تواند کمک حال بخش مسکن و افزایش عرضه باشد گفت: اگر بخواهیم در خصوص چگونگی کاهش قیمت مسکن با قاطعیت سخن بگوییم باید اذعان کنم که تنها راه آن افزایش عرضه و تولید مسکن با کیفیت است.
وی با تاکید بر اینکه مسکن با کیفیت، می تواند با مورد توجه قرار دادن فناوریهای نوین شکل بگیرد، اظهار داشت: تعدیل بازار مسکن و در نتیجه کاهش قیمت ها از مسیر تولید مسکن ارزان و با کیفیت می گذرد. پس مورد توجه قرار دادن فناوریهای نوین و پرداخت تسهیلات به این سازندگان می تواند انبوه سازان را به استفاده از فناوریهای نوین تشویق کند.
دنیا مالی ادامه داد: به اعتقاد تمام کارشناسان و فعالان اقتصادی قیمت هر کالایی و به خصوص بازار مسکن را نظام عرضه و تقاضا تعیین می کند، هر چند بر قیمت مسکن سایر بازارهای موازی و اقتصاد کلان نیز تاثیرگذار است. اما به هر سوی متعادل شدن بازار مسکن را می توان با پاسخگویی به تقاضا به خوبی ایجاد کرد.
نماینده مردم انزلی خاطر نشان کرد: در اغلب کشورها برای حمایت از تولید مسکن، تسهیلات با نرخ سود پایین به سازندگان و انبوه سازان پرداخت می شود، بنابراین اگر بانک ها برای ارائه تسهیلات ساخت و ساز، سودهای زیادی طلب نکنند، انبوه سازان مسکن می توانند با قدرت بیشتری به تولید مسکن اقدام کنند.