بانکپاسارگاد در راستای ایفای اهداف مسئولیتهای اجتماعی خود، اقدام به افتتاح ۲ کتابخانه در شهرستانهای ملایر و تویسرکان استان همدان کرد.
به گزارش پایگاه خبری توسعه پویا به نقل از روابط عمومی بانک پاسارگاد، این بانک با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقاء سطح فرهنگی در بخشهای مختلف کشور، اقدام به افتتاح دو باب کتابخانه در استان همدان کرد. این کتابخانهها در روستای سیدشهاب از توابع شهرستان تویسرکان و روستای ینگیکند از توابع شهرستان ملایر افتتاح شدند.
بر اساس این گزارش، مراسم افتتاح کتابخانهها با حضور مصطفی آزادبخت معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان، دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانکپاسارگاد، نماینده تویسرکان در مجلس، فرمانداران ملایر و تویسرکان، جمعی از مسئولین استانی و محلی و اهالی مناطق برگزار شد.
مدیرعامل بانکپاسارگاد: کتابخانه اندیشگاه و مرکزی مقدس است
دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانکپاسارگاد در مراسم افتتاح این کتابخانهها، ضمن قدردانی از استقبال و میهماننوازی مردم شریف همدان گفت: کتابخانهها اندیشگاه و محل شکوفایی استعدادهای اندیشهای هستند. این اندیشه است که انسان را راهبری میکند و اندیشههایی که عاشقانه به توسعه فرهنگی کشور نظر دارند زیربنای توسعههای دیگر میشوند.
مدیر عامل بانک پاسارگاد در ادامه در خصوص برخی از اقدامات بانک پاسارگاد افزود: سرمایهگذاریهای مهمی در کشور، توسط بانک پاسارگاد انجام شده است. این بانک از نظر توسعه اقتصادی در مرحلهای قرار دارد که در طی ۱۵سالی که از تأسیس آن میگذرد، مسیری ۳۰ ساله را پشت سر گذاشته است. از جمله این سرمایهگذاریها میتوان به سرمایهگذاری در بخش معدن و صنایع معدنی استان همدان در قالب راهاندازی کارخانه توسعه تولید فروسیلیس اشاره کرد. همچنین طرح منیزیم برای اولین بار در کشور در دستور کار شرکت فروسیلیس قرار دارد. در واقع از توانمندیهای بالقوه استان در این سرمایهگذاریها استفاده شده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مجموع سرمایهگذاریهای بانک پاسارگاد در حوزه معدن و صنایع معدنی، در قالب ۳۵ پروژه و به میزان ۶.۵ میلیارد دلار است. بسیاری از این پروژهها به بهرهبرداری رسیدهاند و اشتغالی که در این پروژهها بهصورت مستقیم و تبعی ایجاد خواهد شد در حدود ۴۲۰ هزار نفر خواهد بود.
دکتر قاسمی در ادامه به بحث ایجاد اشتغال اشاره کرد و تصریح کرد: در مجموع در گروه مالی پاسارگاد به غیر از تسهیلاتی که برای ایجاد و حفظ اشتغال به فعالان اقتصادی و کارآفرینان عرضه میکنیم، ۵۶۰ هزار نفر اشتغال نیز ایجاد شده است.
قاسمی با بیان این مطلب که مجموعه بانک پاسارگاد به لطف خدا به لحاظ سلامتی، شفافیت و توانمندی از بازوهای قابل اتکای نظام محسوب میشود، ادامه داد: ایفای مسئولیتهای اجتماعی از ابتدای تأسیس بانک همواره مورد توجه قرار گرفته است. بانک پاسارگاد از سال ۱۳۹۳ که توسط مقام معظم رهبری سال “اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی” نامگذاری شد فعالیتهای ساخت کتابخانه را آغاز کرده و تاکنون ۱۷ کتابخانه ساخته است که ۸ باب از آنها در استان همدان قرار دارند. بانک پاسارگاد با اعتقاد به شعار کلیدی ” آنچه توانستهایم لطف خدا بوده است” فعالیت میکند و همه توفیقات کسب شده تاکنون به لطف خدا میسر شده است.
دکتر قاسمی در ادامه به سایر اقدامات فرهنگی بانک از قبیل ساخت ۲۶ مدرسه در کشور، افتتاح ۱۱ مدرسه دیگر طی چند ماه آینده، تأسیس دانشگاه خاتم و… اشاره کرد.
وی درخصوص بحث جدایی ناپذیری اقتصاد و فرهنگ تصریح کرد: چنانچه به لحاظ توسعهای به این مقوله توجه کنیم سرمایهگذاری فرهنگی در واقع دُرّ سرمایهگذاریها است. یعنی مباحث فرهنگی و ساخت کتابخانه را نباید به عنوان هزینه به حساب آورد، بلکه این بخش باید در سرمایهگذاریهای آیندهساز و اندیشهساز کشور لحاظ شود.
دکتر قاسمی در ادامه ضمن اشاره به سرمایهگذاری های مختلف بانک در بخش نفت، گاز و پتروشیمی افزود: توسعه امری سختافزاری نیست بلکه امری دلافزاری است.
معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری همدان: انجام اقدامات فرهنگی، استمرار راه شهیدان است
در این مراسم مهندس آزادبخت معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی استانداری همدان نیز ضمن اشاره به فعالیتهای فرهنگی بانک پاسارگاد گفت: بانک پاسارگاد علاوه بر عرصههای اقتصادی و اشتغالزایی در امور فرهنگی نیز پیشگام است و به بهترین شکل ممکن توانسته خواستههای انقلاب را برآورده کند. زیربنای انقلاب ما و آنچه که انقلاب ما را به پیروزی رساند مباحث و مسائل فرهنگی است.
وی ضمن اشاره به تأثیرات راهاندازی کارخانه فروسیلیس شهرک صنعتی جوکار استان همدان افزود: بانکها، ارگانهای و نهادهای اقتصادی، باید از بانک پاسارگاد الگو گرفته و در عرصههای فرهنگی و ایجاد اشتغال وارد بشوند تا بتوانیم مسیر انقلاب را به بهترین شکل ممکن ادامه بدهیم.
فرماندار ملایر: چکیده تمام ظرفیتهای کشور اسلامی، در ملایر وجود دارد
مهندس قدرتالله ولدی فرماندار ملایر، با بیان اینکه ملایر یکی از شهرستانهای مهیا برای سرمایهگذاری است و تمام بسترها برای سرمایهگذاری در آن فراهم است افزود: احداث کتابخانه عمومی ینگیکند توسط بانک پاسارگاد یکی از اقدامات مهم در حوزه فرهنگی است. اینگونه اقدامات، یادگاریهای ماندگاری برای مردم به ویژه روستاییان عزیز خواهد بود. در همین راستا، استان همدان و شهرستان ملایر به یک کارگاه بزرگ سازندگی در حوزههای مختلف اقتصادی و فرهنگی تبدیل شده است.
فرماندار تویسرکان: اقدامات فرهنگی، یادگاری ماندگاری برای مردم خواهند بود
دکتر حسینی در این مراسم ضمن بیان اینکه روستای سیدشهاب بزرگترین روستای شهرستان تویسرکان است افزود: در بین ۱۰۷۳ روستای دارای سکنه استان همدان، این روستا همواره شاهد رشد جمعیت بوده است. وی ادامه داد: اولین کتابخانه عمومی استان نیز در شهرستان تویسرکان تأسیس شده است. امروز نیز اقدام بسیار ارزشمندی از سوی بانک پاسارگاد، در روستای سید شهاب تقدیم مردم خوب و فرهنگ دوست این روستا خواهد شد.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان: کتابخانه، مرکزی برای مبادله اندیشه و تعالی اندیشه است
دکتر زارعی مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اهمیت کتابخانه و کتابخوانی گفت: کتابخانهها پایگاه اجتماعی مردم هستند، پایگاههایی که به تعالی و رشد اندیشهها کمک میکنند و متعلق به گروه خاص و یا قشر خاصی نیستند. کتابخانه محل اجتماع و مرکزی برای مبادله و تعالی اندیشه است.
زارعی در ادامه به ارائه گزارش در خصوص فعالیتهای انجام شده در حوزه کتابخانههای استان همدان پرداخت و در پایان، حضور بانک پاسارگاد در فعالیتهای فرهنگی و ساخت کتابخانه را ارزشمند و ستودنی دانست.
مدیرکل تأمین منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور: فرهنگ، معنادهنده به فعالیتهای اقتصادی است
دکتر میرعبداللهی ضمن اشاره به رابطه بین فرهنگ و اقتصاد، فرهنگ را نوعی از نظام ارزشی دانست که معنادهنده به فعالیتهای اقتصادی است و گفت: در ادبیات اسلامی و دینی از آن به عنوان باقیات صالحات نام برده میشود که منافاتی نیز با بحث توسعه ندارد.
وی در ادامه فعالیتهای فرهنگی بانک پاسارگاد را سرآمد دانست و ضمن اشاره به فعالیتهای بانک در حوزه احداث مجموعههای فرهنگی به تلاشهای این بانک درخصوص حفظ منابع و میراث مکتوب اشاره کرد.