رییس کانون هماهنگی فاوا و رییس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی واقتصاد دیجیتال ایران گفت: موضوع اقتصاد دیجیتال که در ادبیات امروزی به القاب مختلفی از آن یاد میشود یک موضوع بین الاذهانی است که من معتقدم که ما مدت زمانی است که وارد این دوره شدیم و در آن زندگی میکنیم.
به گزارش خبرنگار توسعه پویا، داوود ادیب، رییس کانون هماهنگی فاوا و رییس انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی واقتصاد دیجیتال ایران، در نشست خبری سندیکای شرکتهای شناسایی و مکانیابی رادیوی با موضوح «انتظارات سندیکاهای بخش خصوصی که در حوزه تحول دیجیتال فعالیت دارند» که ۲۳ تیرماه ۱۴۰۳ در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد دیجیتال یا همان Digital economy که در سالهای اخیر به مفهوم اقتصاد مبتنی بر فناوریهای محاسبات دیجیتال یا انجام دادن فعالیتهای اقتصادی از طریق بازارهایی مبتنی بر اینترنت و شبکه گسترده وب در نظر گرفته شده است، همان اقتصاد جدید یا اقتصاد وب است که پارادایم غالب انقلاب صنعتی چهارم بوده و امروزه میبینیم که کشورهای توسعه یافته مدتها است از آن گذر کردهاند و امروزه با انقلاب صنعتی پنجم روبرو که سعی دارد انقلاب صنعتی چهارم را تکمیل کند، روبرو هستیم که قصد دارد نواقص آنرا جبران برطرف کند و سه مقوله انسانمحوری، تابآوری و پایداری انقلاب صنعتی چهارم را به چالش کشیده است.
رییس کانون هماهنگی فاوا در ادامه افزود: این که امروز هدف ما بررسی مشکلات پیش روی در اقتصاد دیجیتال و ارائه راهکار مناسب است، شاید راهکار مناسب و کاربردی در شرایط کنونی کشورمان نباشد ، ما نیازمند به ارتقای شاخصهای سهولت کسب و کار و یا به عبارتی شاخصهای دوینگ بیرنس هستیم.
وی تصریح کرد: ارتقای شاخصهای دوینگ بیزنس کمک میکند زیر ساخت ها و شرایط مناسب کسب و کار ایجاد کند و تا زمانی که زیر ساختها و شاخصهای مرتبط را نتوانیم ارتقا دهیم شرایط حاکمیت اقتصاد دیجیتال و همچنین شرایط ورود به اقتصاد صنعتی پنجم را نخواهیم داشت.
وی در ادامه گفت: به نظر میرسد که برای ورود به عرصه اقتصاد دیجیتال یا هر ادبیاتی که امروزه به کار می رود نیازمند یک عزم ملی بزرگ در اصلاحات برخی شاخصها مطابق با تحولات روز دنیا باشیم. ما در شاخصهای نهادی GII در بین ۱۳۲ کشور در زیر شاخص نهادی رتبه ۱۳۱ را داریم ، در زیر ساخت رتبه ۹۷ داریم، در همکاری های تحقیق و توسعه دانشگاه وصنعت رتبه ۱۲۴ و از آن طرف متاسفانه بین ۱۳۲ کشور چه در سال ۲۰۲۳ که منتشر شده و چه در ۲۰۲۴ که در حال آماده سازی و مراحل نهایی است جزو ۳ کشور اول در تعداد فارغ التحصیلان رشته مهندسی بودهایم که تناسبی با رتبه های دیگرمان ندارد و این امر ارتباط نزدیک نخبه پروری و خروجمغزهای اطلاعاتی را نشان میدهد.
داوود ادیب در پایان تاکید کرد: این یک واقعیت است که بدون توجه به اقتصاد دیجیتال، تعامل با جهان امروز و برقراری ارتباط امری پیچیده خواهد بود. نمیتوانیم در دنیای امروز با تحولات شگرف و غیرقابل پیشبینی، از علم و فناوری روز دنیا عقب بمانیم واز طرف دیگر بدون اصلاح شاخصهای جهانی رسیدن به اقتصاد دیجیتال با کمیت و کیفیت بالا راهی بسیار دشوار خواهیم داشت. بدیهی است همانطور که مطرح شد توجه به انقلاب صنعتی پنجم در کنار اقتصاد دیجیتال امری ضروری است که نباید توجه به آن فراموش شود.