«وتعاون» از ۷ همت عبور کرد؛ رشد ۴۲ درصدی درآمد در شهریور

«وتعاون» از ۷ همت عبور کرد؛ رشد ۴۲ درصدی درآمد در شهریورماه
گزارش توسعه پویا از عملکرد بیمه تعاون در نیمه نخست ۱۴۰۵؛
«وتعاون» از ۷ همت عبور کرد؛ رشد ۴۲ درصدی درآمد در شهریور
درآمد حق‌بیمه «وتعاون» در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ به ۷ هزار و ۳۴۱ میلیارد تومان رسید و درآمد شهریورماه نیز با رشد ۴۲ درصدی همراه شد؛ در مقابل، شرکت طی این دوره ۳ هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان خسارت پرداخت کرد که بیش از ۴۰ درصد آن مربوط به شخص ثالث اجباری بوده است.

به گزارش توسعه پویا، بیمه تعاون در گزارش فعالیت ماهانه و تجمیعی منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۵، مجموع درآمد حق‌بیمه شناسایی‌شده خود در شش ماه نخست سال را ۷ هزار و ۳۴۱ میلیارد تومان اعلام کرده است. از این میزان، ۲ هزار و ۲۳ میلیارد تومان در شهریورماه محقق شده که در مقایسه با شهریور سال گذشته، رشد ۴۲ درصدی را نشان می‌دهد.

افزایش درآمد حق‌بیمه می‌تواند حاصل افزایش حجم صدور بیمه‌نامه، تمدید قراردادها و توسعه فعالیت شرکت در رشته‌های مختلف باشد. با این حال، در صنعت بیمه، افزایش حق‌بیمه تولیدی به تنهایی برای سنجش کیفیت عملکرد کافی نیست و باید در کنار روند خسارت و ترکیب پرتفوی مورد بررسی قرار گیرد.

درمان در صدر پرتفوی؛ ثالث در کانون خسارت

بررسی ترکیب درآمد شهریورماه نشان می‌دهد رشته درمان با ثبت ۵۱۸ میلیارد تومان حق‌بیمه بیشترین سهم را در درآمد ماهانه بیمه تعاون داشته است. پس از آن نیز شخص ثالث اجباری با ۲۹۹ میلیارد تومان در جایگاه بعدی قرار گرفته است.

تمرکز فعالیت شرکت بر این دو رشته، از حضور پررنگ بیمه تعاون در بخش‌های پرتقاضای بازار حکایت دارد؛ هرچند ماهیت متفاوت ریسک در این رشته‌ها، مدیریت دقیق هزینه و تعهدات را ضروری می‌کند.

درمان با توجه به حجم قراردادها و هزینه‌های خدمات پزشکی، نیازمند کنترل مستمر هزینه و مدیریت قراردادهاست و در شخص ثالث نیز عواملی مانند هزینه تعمیرات، دیات، خسارت‌های جانی و مالی و شرایط عمومی اقتصاد می‌تواند بر هزینه تعهدات بیمه‌گر اثرگذار باشد.

در بخش خسارت نیز بیمه تعاون طی شش ماه نخست سال ۳ هزار و ۴۶۲ میلیارد تومان به بیمه‌گذاران پرداخت کرده است. سهم شهریورماه از این رقم ۷۰۶ میلیارد تومان بوده است.

در میان رشته‌های مختلف، شخص ثالث اجباری با یک هزار و ۴۰۳ میلیارد تومان خسارت پرداختی بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است؛ رقمی که حدود ۴۱ درصد از کل خسارت پرداختی شرکت در نیمه نخست سال را تشکیل می‌دهد.

البته افزایش مبلغ خسارت به‌تنهایی به معنای افت عملکرد بیمه‌ای نیست؛ چراکه با افزایش تعداد بیمه‌نامه‌ها و حجم پرتفوی، مبلغ تعهدات و خسارت‌های پرداختی نیز می‌تواند افزایش پیدا کند. شاخص مهم‌تر، تناسب میان رشد حق‌بیمه، خسارت و نسبت خسارت در هر رشته است.

کیفیت رشد، در گرو مدیریت پرتفوی و خسارت

کارنامه شش‌ماهه بیمه تعاون، از یک سو افزایش قابل توجه حجم فعالیت‌های بیمه‌ای را نشان می‌دهد و از سوی دیگر، سهم بالای خسارت در رشته ثالث را به عنوان یکی از محورهای قابل توجه عملکرد شرکت برجسته می‌کند.

ثبت ۷ هزار و ۳۴۱ میلیارد تومان درآمد حق‌بیمه و رشد ۴۲ درصدی درآمد شهریورماه، بیانگر توسعه عملیات بیمه‌ای شرکت است؛ اما میزان اثرگذاری این رشد بر عملکرد نهایی، به عواملی همچون ترکیب پرتفوی، نرخ‌های مورد استفاده، کیفیت ریسک‌های پذیرفته‌شده، نسبت خسارت و هزینه‌های عملیاتی وابسته خواهد بود.

در نیمه دوم سال، تداوم رشد حق‌بیمه در کنار کنترل روند خسارت می‌تواند تصویر روشن‌تری از کیفیت این رشد ارائه کند. به‌ویژه در رشته‌های پرحجمی مانند ثالث و درمان، مدیریت ریسک و کنترل هزینه‌ها در کنار توسعه فروش اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

بر این اساس، گزارش شهریورماه بیمه تعاون را می‌توان گزارشی از رشد هم‌زمان درآمد و تعهدات بیمه‌ای دانست؛ جایی که افزایش حجم پرتفوی، فرصت توسعه فعالیت شرکت را فراهم کرده، اما نحوه مدیریت خسارت و کیفیت ریسک‌های پذیرفته‌شده تعیین می‌کند این رشد تا چه اندازه در عملکرد پایدار شرکت منعکس شود.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=154662

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *