نقش مهم ایران پلکس در جهش تولید/ برگزاری نمایشگاه با شعار خوراک دام، محور توسعه پایدار

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران مطرح کرد:
تیتر: نقش مهم ایران پلکس در جهش تولید/ برگزاری نمایشگاه با شعار خوراک دام، محور توسعه پایدار
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران مطرح کرد:
تیتر: نقش مهم ایران پلکس در جهش تولید/ برگزاری نمایشگاه با شعار خوراک دام، محور توسعه پایدار
نشست خبری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و صنایع وابسته ایران ۱۴۰۳با حضور مجید موافق قدیری رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران  و ابوالقاسم  سالار رضایی مدیر برگزاری این رویداد در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.

به گزارش توسعه پویا، رئیس شورای سیاستگذاری نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران در نشست خبری پیرامون برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران که امروز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد عنوان کرد: نمایشگاه بین المللی ایران پلکس از بزرگترین نمایشگاههای ایران و غرب آسیا می باشد که از ۳۰ تیر لغایت ۲ مرداد ماه ۱۴۰۳ با شعار “خوراک دام، محور توسعه پایدار” در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران واقع در خیابان سئول برگزار می‌شود.

برگزاری برنامه های جانبی متنوع در زمان نمایشگاه دام و طیور

مجید موافق قدیری درباره برنامه های جانبی این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه در سالیان گذشته با موضوعات جانبی محدودتری برپا می شد اما بنا بر تصمیمات شورای سیاست گذاری برگزاری نمایشگاه، بنا بر این شد که نمایشگاه از امسال با برنامه های متنوع تری برگزار شود.

این فعال اقتصادی افزود: برگزاری میزگرد با عنوان “خوراک دام- امنیت غذایی، رونق تولید و برنامه هفتم توسعه” و ۴ پنل تخصصی با حضور نمایندگان بخش های دولتی و خصوصی با موضوعات “فرصت یا تهدید در توسعه صنعت گاو شیری”، “سیاستهای گسترش تولید در زنجیره تولید گوشت مرغ”، “افزایش بهره وری با بهره مندی از تکنولوژی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان” و همچنین “چالش های تامین مالی در صنعت دام، طیور و آبزیان” از جمله مهم ترین برنامه های جانبی نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران

وی در ادامه مطرح کرد: امسال از سازمان توسعه تجارت ایران درخواست تشکیل شورای سیاست گذاری متشکل از اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله نمایندگان تشکل های اصلی و ملی حلقه های مختلف در تولیدات دامی، اتاق بازرگانی ایران، تولیدکنندگان و صادرکنندگان برتر، هلدینگ های حاکمیتی و دولتی، برخی مدیران زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و … جهت برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه ارائه شد که در ۶ ماه گذشته ۹ جلسه آن برگزار شده است؛ هر چند به نظر بنده نمایشگاه مذکور فاصله زیادی با استاندارد های یک رویداد ملی و بین المللی در حوزه دام، طیور و آبزیان کشور دارد.

نقش مهم نمایشگاه ایران پلکس در اقتصاد و جهش تولید

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: نمی توانیم منکر شویم که برگزاری مناسب نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران می تواند نقش مهمی در ترسیم چشم انداز کوتاه مدت اقتصاد تولیدات دامی ایران داشته باشد.

رئیس شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران در ادامه عنوان کرد: طبیعتا شعار برگزاری نمایشگاه امسال به عنوان صنعت پیشران اقتصاد کشاورزی، تابعی از جهت گیری اقتصاد کلان کشور یعنی شعار انتخابی توسط مقام معظم رهبری “جهش تولید با مشارکت مردم” است.

ارائه و نمایش دستاورد ها، مهم ترین هدف نمایشگاه دام و طیور

 وی با بیان اینکه به طور طبیعی مهم ترین هدف نمایشگاه امسال، ارائه دستاوردهای حلقه های مختلف در زنجیره محصولات پروتئینی کشور و چشم انداز آتی آن است، گفت: در برگزاری این رویداد، سعی خواهد شد ارائه محتوا و اطلاعات به مخاطبان، در دو دسته بندی کلی مخاطب تخصصی و مخاطب عمومی و گروه ها و اقشار مختلف مثل دانشجویان، دانش آموزان و …. صورت گیرد. بعلاوه چندین سمینار و کارگاههای آموزشی با حضور مدرسین برجسته داخلی و خارجی توسط مشارکت کنندگان نمایشگاه برگزار می شود.

قدیری افزود: به همین ترتیب، تمامی شرکت کنندگان در نمایشگاه، فعالیت های ترویجی و ارائه عملکرد خود را در راستای شعار محوری شورای سیاستگذاری آن که برگرفته از شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” سال است، انجام خواهند داد. وی گفت: از تمام شرکت کنندگان درخواست شده است تا معرفی خدمات، دستاورد ها و ابتکارات خود در یک سال گذشته را در قالب های خلاقانه و به روش های نوین ارائه کنند.

تفاوت مهم ایران پلکس ۱۴۰۳ با دوره های گذشته

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران یک تفاوت دیگر نمایشگاه امسال به سال های قبل را حضور حوزه های دیگر صنعت دام و طیور و کارخانجات تولیدکننده خوراک دام کشور که نقش مهمی در توسعه پایدار تولیدات دامی دارند عنوان کرد که سعی شده است، هم خودشان و هم شرکت های تابعه آنها در نمایشگاه شرکت کنند.

قدیری در ادامه خاطر نشان کرد: بنا بر تصمیم شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران، بطور مشخص در بخش کارخانجات تولید مکمل، کنسانتره و خوراک دام، طیور و آبزیان، همچنین داروهای دامپزشکی و البته تجهیزات دام و طیور چند محور و رویکرد عملکردی از جمله “توسعه و ترویج مصرف خوراک آماده دام، طیور و آبزیان”، ” ارتقاء سطح کیفی محصولات با هدف مدیریت مدنی و صنفی در امر تولید ” و ” تلاش در ارتقاء شناخت و باور جامعه از نقش صنعت دام، طیور و آبزیان در توسعه فراگیر ” را در اولویت برنامه های خودشان طی مدت حضور در نمایشگاه قرار دهند.

افزایش نقش صنعت دام، طیور در اشتغال و درآمد ملی

وی اهداف اولویت دار صنعت دام و طیور و آبزیان بنا بر تصمیم شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران را عبارت از “توسعه و ترویج تجهیزات نوین و استفاده از هوش مصنوعی و محصولات جدید در حوزه مکمل، کنسانتره و خوراک دام، طیور و آبزیان”، ” افزایش نقش صنعت دام، طیور و آبزیان در تولید، اشتغال و درآمد ملی ” و ” استفاده و انتقال تجربیات علمی و عملی دست اندرکاران و روزآمد نمودن آن برای نیل به اهداف برنامه هفتم توسعه ” عنوان کرد که به گفته وی اقدامات و دستاورد های چشمگیری در این زمینه طی یکسال گذشته صورت گرفته است.


مستقر شدن میز خدمت تخصصی در تمام حوزه ها کشاورزی

قدیری در ادامه یکی دیگر از ویژگی های بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران را برگزاری آن در فضایی تعاملی و غیر یک سویه عنوان و اعلام کرد: امسال میز خدمت تخصصی در تمام حوزه های خانواده بزرگ وزارت جهاد کشاورزی در نمایشگاه مستقر خواهد شد و در غرفه این وزارتخانه در نمایشگاه نیز هر روز شاهد حضور یکی از مسئولان ارشد وزارتخانه به منظور رسیدگی به درخواست ها و مشکلات مطروحه توسط شرکت های حاضر و بازدید کنندگان خواهیم بود.

وی افزود: تعیین شده است که در روزهای برگزاری نمایشگاه، اعضای هیئت مدیره تشکل های ملی به منظور رسیدگی به درخواست ها و مشکلات مطروحه توسط شرکت های حاضر و بازدید کنندگان، در غرفه آنان حضور خواهند داشت.

اختصاص فضا برای پاویون دانش بنیان های صنعت دام وطیور

در ادامه این فعال اقتصادی از اختصاص فضا برای پاویون نوآوری و فناوری‌های دانش بنیان صنعت دام، طیور و آبزیان و کارخانجات خوراک دام خبر داد و گفت: در این بخش امکانات ویژه‌ای برای فعالان دانش بنیان در نظر گرفته شده است. در این زمینه رایزنی هایی با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی داشتیم تا از حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه حمایت کند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سؤالی تأکید کرد: تحریم های ظالمانه غرب نباید باعث ایستایی ما شود و تلاش همه مسئولان در همه دستگاه های دولتی و خصوصی نیز همین است که پویایی اقتصاد کشور در حوزه تولیدات دامی را حفظ کنند و این نکته ای است که در سیاستگذاری ها برای بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران نیز مد نظر قرار گرفته است.

لزوم بالا بردن دانش عامه مردم درباره صنعت دام و طیور

وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری، بالا بردن سطح دانش عامه مردم نسبت به کارکرد و اهمیت صنعت دام و طیور و آبزیان و کارخانجات خوراک دام کشور را امری لازم دانست که در این راستا، پیش از این نیز رایزنی ها و اقدامات عملی با وزرای آموزش و پرورش و وزارت علوم در خصوص گنجاندن برخی آموزش های تخصصی و عمومی در متون درسی دانش اموزان و دانشجویان صورت گرفته است.

قدیری در عین حال تصریح کرد: انتظار از یک رویداد چهار روزه این چنینی برای ارتقای دانش مردم نسبت به نحوه تولید و عرضه تولیدات دامی همچون شیر، گوشت و تخم مرغ، کمی دور از واقعیت است اما برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا گروه های مختلف سنی و آموزشی، در نمایشگاه حضور داشته باشند و از فرصت فراهم شده، بیشترین بهره را در جهت آشنایی آنها با مفاهیم مرتبط ببریم.

رئیس شورای سیاست گذاری بیست و سومین نمایشگاه بین المللی دام و طیور و صنایع وابسته ایران افزود: امسال تمرکز ویژه‌ای بر حضور جامعه دانشگاهی و افراد دانشگاهی داشتیم زیرا یکی از هدف های اصلی ما انتقال دانش به بدنه صنعت و ارتقا ارتباط دانشگاه و صنعت است. به همین منظور تور بازدید و حضور در نمایشگاه برای دانشجویان پیش‌بینی شده است.

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در پایان تاکید کرد: در تعامل با امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور خارجه ایران نیز اقدامات لازم جهت دعوت و میزبانی از سفرای ۳۹ کشور مطرح در صنعت دام، طیور و آبزیان در مراسم افتتاحیه و حضور هییت های تجاری از ۱۱ کشور هدف تجاری همچون چین، ترکیه، روسیه و کشورهای همسایه و آسیای میانه صورت پذیرفته است.

نگاهی به برنامه های جانبی نمایشگاه امسال

بر اساس گزارش ستاد برگزاری نمایشگاه در این دوره شاهد برگزاری کارگاه آموزشی با مشارکت شرکت های روسی، برپایی نشست راهکارهای ثبت محصول و توسعه صادرات به کشورهای حوزه اورآسیا و رونمایی از سامانه ارتقا رقابت پذیری صنایع خوراک دام خواهیم بود.

رونمایی از کتاب بازار خوراک دام به زبان انگلیسی ۲۰۲۴، رونمایی از جلد دوم کتاب خوراک دام چرخشی و رونمایی از برنامه استراتژیک پنج ساله صنعت خوراک دام کشور از دیگر برنامه های این رویداد خواهد بود.

همچنین با هدف تنوع بخشی به سبد خوراک دام و طیور و آبزیان کشور، افزایش بهره وری و کاهش وابستگی به نهاده های دامی که متوسط ۸۰ درصد وارداتی است،  اقدام به برگزاری فراخوان توسعه نوآوری، فناوری و بهره وری در تولید خوراک دام، طیور و آبزیان شده است.

لینک کوتاه:

https://toseepooya.ir/?p=83217

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر اخبار مرتبط